;

Hallingtreff er vannbransjens tankesmie

Hallingtreff er et tradisjonsrikt fagtreff for norsk og nordisk vannbransje, hvor hele verdikjeden samles for å dele erfaringer, idèer og diskutere problemløsninger. Fagtreffet arrangeres vanligvis over 3 dager på Geilo i midten av januar, og samler ca. 350 bransjekolleger hovedsaklig fra Norge, men også fra Sverige, Danmark og Finland. 

Tidligere daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon og avdøde rådgiver Arve Hansen var frontfigurer under Hallingtreff i en årrekke. Også i år er det rådgiverne Borghild T. Folkedal og Martina Bergh Svedahl som entrer podiet som møteledere i den digitale utgaven av treffet. 

Hallingtreff dekker hele verdikjeden. Tall fra de siste årene viser at nær halvparten av deltakerne representerer kommuner og interkommunale selskaper. Entreprenørene står for  omlag 25 prosent, produsenter og leverandører 15 prosent, rådgivere 10 prosent og andre eksperter 6 prosent.

- Hallingtreff ønsker å framstå som vannbransjens tankesmie. Det var rådgiver Arve Hansen som lanserte dette slagordet, med et ønske om en "vekkelse over landet" når det gjelder infrastruktur, og spesielt vann og avløp. Derfor er Hallingtreff en uhyre viktig møteplass. Ryktet om treffet når stadig lenger ut, og en rekke framtredende aktører fra Norden har gjennom mange år prioritert å bruke tre dager på Ål og Geilo for å diskutere framtidens løsninger.

Hallingtreff

Hallingtreff er et tradisjonsrikt fagtreff for norsk og nordisk vannbransje, hvor hele verdikjeden samles for å dele erfaringer, idèer og diskutere problemløsninger.

Fagtreffet arrangeres Hos Hallingplast i Kleivi næringspark og på Vestlia Resort i naturskjønne omgivelser på Geilo. Her samles ca. 350 bransjekolleger hovedsaklig fra Norge, men også fra Sverige, Danmark og Finland. Hallingtreffet arrangeres av Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT.