;

Åpnet Hallingtreff med 350 deltakere

Hallingtreff 2025 åpnet mandag. 350 deltakere fra hele landet strømmet inn porten på Hallingplasts nye fabrikk.

ÅL / GEILO: Mandag 13. januar åpnet dørene for det 27. Hallingtreff. Den tradisjonsrike VA-konferansen startet som vanlig med et fabrikksbesøk hos arrangør Hallingplast AS på Kleivi i Ål. Her fikk  deltakerne ta Hallingplasts nye fabrikk på Kleivi Syd i nærmere øyesyn.

 

350 deltakere er med på Hallingtreff 2025.
350 deltakere er med på Hallingtreff 2025.

Den nye fabrikken har nylig åpnet, og er delvis tatt i bruk. Her foregår det nå en ny og utvidet resirk-produksjon, der gamle PE-rør fra oppdrettsmerder sammen med vrak fra Hallingplasts egen produksjon blir brukt i produksjon av nytt råstoff til plastrør.
Den nye fabrikken skal også huse Wopas, en avdeling i Hallinplast som produserer stolper av tre med et vanntett og råtesikkert ytre skall av plast.
Deltakerne fikk blant annet se Hallingplasts nye produksjonslinje for resirkulering av plastrør.
Deltakerne fikk blant annet se Hallingplasts nye produksjonslinje for resirkulering av plastrør.

 

 

Totalt 350 besøkende har kommet til Hallingtreff fra alle deler av landet, samt fra Sverige, Danmark og Finland. Det var en stolt daglig leder Sverre Tragethon som ønsket velkommen til den nye fabrikken. Tirsdag morgen ønsket han igjen de 350 deltakerne vel møtt ved selve konferansestarten på Vestlia Resort på Geilo.

Fornøyd tross kommunale restriksjoner

– Noe færre deltakere fra kommunene denne gangen. Vi har fått tilbakemeldinger om at mange kommuner har innført restriksjoner på deltakelse på seminarer og konferanser. Vi her godt fornøyd med at så mange likevel har prioritert å være med på Hallingtreff, sa Tragethon da han tok deltakerne.

 

Blant de 350 fagfolkene fra fra entreprenører, rådgivere, kommuner og leverandører var det mange gjengangere og kjente fjes å se, men også mange nykommere som er med på Hallingtreff for første gang.

 

Sverre Tragethon, daglig leder i Hallingplast AS.
Sverre Tragethon, daglig leder i Hallingplast AS.

 

 

På det faglige programmet tirsdag er kommuners jakt på fremmedvann en hovedsak, sammen med kommunenes jakt på lekkasjer samt gode data i VA-arbeidet. Her får deltakerne blant annet se en helt spesiell, egenutviklet metode Porsgrunn kommune bruker i jakten på fremmedvann i avløpsnettet. Med mobilkameraer og riktig organisering har kommunen kunnet grovkartlegge store områder for fremmedvann, uten kostbare ekstra målere eller dyre konsulenter.

 

Deltakerene fikk også en fersk oppdatering på EUs nå vedtatte avløpsdirektiv fra Arne Haarr i Norsk Vann, samt en fersk oppdatering på smart bruk av rørinspeksjonsdata og en “live” feltreportasje med rørinspektør Christoffer Henriksen som orienterte om Rapport 234/2018 som brukes i rørinspeksjon.

 

Ny fabrikk hos Hallingplast
Daglig leder Sverre Tragethon ønsket velkommen til Hallingplasts nye fabrikk. I denne delen skal Wopas-produksjonen inn.

 

 

NoDig i samspill

Onsdag står blant annet grøftefrie NoDig-metoder i samspillskontrakter på dagsorden. Her får deltakerne blant annet møte Bjørn Rønhovd, enhetsleder for kommunalteknikk i Nittedal kommune. Han snakker på Hallingtreff om det pågående prosjektet med siste del av det lange – og langvarige – prosjektet VA på langs i Nittedal.

Her pågår det nå et omfattende arbeid med trekking av nye rør for vann og avløp i leiregrunnen langs Nitelva. Det er et av de største oppdragene med styrt boring i Norge, og det er første gang en jobb av denne typen utføres på en samspillskontrakt der Nittedal kommune, NRVA, Norconsult, HE Arne Olav Lund AS og UE Olimb Anlegg AS jobber i tett samspill.

Hallingtreff er et tradisjonsrikt fagtreff for norsk og nordisk vannbransje, hvor hele verdikjeden samles for å dele erfaringer, idèer og diskutere problemløsninger. Fagtreffet arrangeres Hos Hallingplast AS, i samarbeid med Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT.