Daglig leder Steinar Tragethon (t.v) og daglig leder i Nordisk Plastrørgruppe Norge, Morten Vollan, i munter dialog under omvisningen i fabrikklokalene til Hallingplast AS onsdag kveld. Foto: Odd Borgestrand

Stolthet og glede over Hallingtreffet

13.01.2016

Det ble en meget velorganisert og utbytterik start på årets Hallingtreff. To timer med spennende nyheter fra Hallingplast AS, innledende debatt om tiltak for å komme på offensiven innen ledningsfornyelse og spennende omvisning i moderne fabrikklokaler var ingredienser de 170 treff-deltakerne og et trettitalls ansatte i bedriften tydelig satte pris på.  

 

Standarden ble dermed satt fra første sekund også for det 19. Hallingtreffet.
-Vi blir stolte når Hallingtreff-deltakere strør om seg med superlativer etter besøk ved vår fabrikk, sier daglig leder Steinar Tragethon og salg- og markedssjef Roar Sannem.

Dramatisk år for plastrørindustrien

Roar Sannem kunne rapportere om høy aktivitet i markedet. Likevel legger han ikke skjul på at den dramatiske prisøkningen i råvareprisene som følge av mangel på tilgang av råstoffer var en belastning for bedriften.  Hallingplast måtte redusere sin aktivitet med 20 prosent, men klarte likevel å betjene sine viktigste kunder.

Sannem er glad at de kom gjennom denne vanskelige perioden uten driftsstans eller permitteringer.
-Vår største suksessfaktor er at vi har en svært operativ daglig leder som også har gründeren i seg. Vi har en leder som har evnen til å delegere, knytte til seg dyktige medarbeidere og til hele tiden å jakte på innovative og bærekraftige løsninger, fortsetter Sannem.

Investerer

Hallingplast har investert både i et slagkraftig markedsapparat og nye produksjonslinjer som har økt kapasiteten. På den måten har Hallingplast klart å levere til riktig pris og til rett tid.

-Dessuten pløyer vi overskuddet inn i bedriften for å utvikle oss enda mer, forklarer Sannem og Tragethon.

Etablering av et nytt testfelt til nærmere fem millioner kroner, med støtte av Innovasjon Norge, er også et viktig tiltak med tanke å framtida.

Om lag 80 prosent av produksjonen leveres til det norske markedet, men eksporten vil øke etter hvert som satsingen i Sverige gir resultater. Den svenske avdelingen, som ble etablert i fjor med Sverre Tragethon som VD, gir allerede en god avkastning. 

Hallingtreffet en stor fest

For 19. år på rad er Hallingplast medarrangør av Hallingtreff, og et besøk ved fabrikken har vært en naturlig del av treffet. Årets opplegg med kombinasjon av faglig debatt om det store etterslepet i vann- og avløpssektoren, ispedd produktnytt og besøk i produksjonen, slo nok en gang godt an.

-Hallingtreffet er årets viktigste begivenhet for oss, slår Steinar Tragethon fast. Han nevner spesielt VA-rådgiverne Arve Hansen og Kristin Hamre i VA teknikk AS, som hvert år tar et spesielt ansvar for det faglige programmet.

-Uansett hvor vi deltar i faglig sammenheng refererer våre kontakter i bransjen til det årlige Hallingtreffet. Treffet er nærmest blitt et ikon i norsk vannbransje, og vi er selvsagt stolt over dette, sier Roar Sannem.

Krevende, men morsomt

-Hallingtreffet krever mye av oss, men det er utrolig morsomt. Jeg blir nesten skremt av alle de positive tilbakemeldingene. Det legger et sterkt press på oss som arrangører, men vi er et godt team som setter utrolig stor pris på det vi opplever både i forberedelser og gjennomføring av dette arrangementet, sier Steinar Tragethon.
Nå ligger alt godt til rette for to innholdsrike fagdager på Bardøla Høyfjellshotell der enkelte deltakere gjerne hadde akseptert innlosjering i snøhytter bare de kunne være en del av konferansen og det sosiale treffet på Geilo.

 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner