Tidlig morgen i desember. Kaldt og mørkt utenfor fabrikklokalene til Hallingplast, men aktiviteten inne er stor. Foto: Odd Borgestrand

Hallingtreff 2018 er nå fullbooket

28.11.2017

28.11.17 (Oppdatert 11.12.17) Èn måned før det 21.Hallingtreff går av stabelen på Geilo er det nå mer enn fullbooket, og venteliste er opprettet. Aldri tidligere i Hallingtreffs historie har interessen vært større, og arrangørene har fått et lite dilemma.

 

-Det er kapasiteten i spisesalen på Vestlia Resort på Geilo som gjør at vi må sette en strek ved 250 deltakere. Nå har vi klart å presse inn noen ekstra plasser, men dessverre er det pr i dag 10 personer på venteliste. Det er derfor viktig at påmeldte som vet at de likevel ikke kan komme på treffet gir beskjed om dette så snart som mulig, sier Anne Keth Markegård ved Hallingplast AS, som administrerer påmeldingen til treffet. 

Arrangørene har et ønske om at Hallingtreff skal være et annerledes treff enn de store fagkonferansene med mange hundretalls deltakere i konferansesalen,sier markedsansvarlig ved Hallingplast AS, Sverre Tragethon. 2018-utgaven av Hallingtreff arrangeres på Ål og Geilo onsdag 10. til fredag 12.januar. Treffets første dag avvikles i Hallingplast sine lokaler på Kleivi Industripark på Ål, mens resten av konferansen arrangeres på Vestlia Resort på Geilo.

 Kompetansedeling

-På Hallingtreff legges det også stor vekt på at den enkelte deltager skal få dele sin kunnskap og kompetanse med andre i VA-miljøet, og det har alltid vært friske debatter og meningsutvekslinger både i grupper og i plenum. Takhøyden har vært stor, og i så måte er den nye konferansesalen på Vestlia Resort helt ideell sett i lys av denne visjonen, sier Tragethon med et smil.

Det legges også opp til kunnskapsdeling i pausene hvor man kan diskutere med andre deltagere, samt med de drøyt 30 entreprenørene og leverandørene som stiller ut under Hallingtreff.

 VA-rådgivere leder konferansen

-For første gang i Hallingtreffs historie blir konferansen ledet av to kvinnelige VA-rådgivere. Det er rådgiverne Borghild T. Folkedal og Martina Bergh Svedahl som entrer podiet som møteledere. Borghild T. Folkedal har også ledet programkomiteen sammen med Sverre Tragethon, Roar Sannem og Odd Borgestrand. 
Årets treff arrangeres av Hallingplast AS i samarbeid med  Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT, og at treffet fortsatt skal framstå som VA-bransjens tankesmie.

 Ledningseiere dominerer

Av de som har meldt seg på til 2018-treffet representerer nesten halvparten interkommunale selskaper eller kommuner. Det vil i praksis si ledningseiere. Entreprenørene stiller også sterkt med om lag 25 prosent, mens produsenter og leverandører utgjør snaue 15 prosent av deltakerne. Antallet rådgivere har økt jevnt og trutt de siste årene, og har nå passert 10 prosent. De siste prosentene fylles opp av grossister, politikere og presse.
-At mange av Nordens fremste VA-eksperter velger å delta på Hallingtreff setter også stadig sterkere krav til arrangørene. Aktuelle foredrag, spennende og relevante utstillere og en hyggelig sosial ramme er viktige elementer for et vellykket treff, mener Sverre Tragethon. 

Spennende demoer i fabrikken

Årets treff innledes med guidet tur gjennom fabrikklokalene til Hallingplast, en av Europas mest moderne rørfabrikker. For første gang blir det også demonstrasjon av den nye anboringsroboten som er utviklet i det såkalte NoDig Challenge-prosjektet.
Roboten ble første gang vist fram under Norsk Vanns årskonferanse i sommer, men under Hallingtreff er det planlagt å avholde en praktisk demo.  Selskapene Hawle Water Technology i samarbeid med Techni og Båsum Boring har utviklet en løsning for å gi boliger vanntilførsel uten å grave.

Løsningen en boremaskin som kan bæres ned i husets kjeller. Herfra borer man seg fram til hovedvannledningen. Boremaskinen suppleres av to verktøy som sendes inn i hovedvannledningen, nemlig en rørlogger som logger posisjonen til hovedvannledningen og sender informasjonen videre til borestrengen. Den spesialutviklede anboringsroboten ordner så en gravefri tilkobling til hovedvannledningen.
På den måten reduseres inngrepet i infrastrukturen drastisk. Det er anslått en reduksjon i tidsforbruk på 50 prosent og reduksjon i kostnader med 40 prosent. CO2-utslippet forbundet med arbeidet reduseres med 90 prosent, ifølge Hawle.

 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner