Rørlegger Ingmar Fimreite, sivilingeniør Tom A. Karlsen og daglig leder i Hallingplast stilte sporty opp i Christine Kohts VA-rulle for samhold i bransjen.

Innførte VA-rulle på Hallingtreff

15.01.2015

Christine Koht leverte varene i sitt myke og rause møte med vannbransjen under Hallingtreffet på Geilo torsdag kveld. Gjennom en stiv klokketime delte hun ut ros, varme ord, puppeklemmer,  positivitet og avsluttet med nyheten "VA-rulle".

-Jeg er en myk lesbisk kvinne, men alt vanner seg jo ut med årene, og dere i vannbransjen er jo så vennlige og høflige. Med disse åpningsordene var kontakten etablert, og den ble bare tettere og tettere jo lenger ut i stand-upen hun kom.

-Tenk å svare høflig at man takker ja til en puppeklem, eller gir uttrykk for at man ønsker en helt vanlig klem. Hallingplast-leder Steinar Tragethon ble nok utfordret langt over sin normale komfortsone, og ansiktsfargen røpet at et møte med Cristine Koht ikke var dagligdags kost for ham.

Slektsstevne

-Jeg føler at jeg er invitert til et slektsstevne. Dere kjenner hverandre godt og har man først kommet inn i vannbransjen så kommer man aldri ut igjen, var Kohts påstand før hun tok runden i konferansesalen og koste og klemte et tjuetalls mannfolk som hun hadde forberedt seg på å møte.

Det skal hun ha, Christine, jo for vi ble jo på fornavn etter noen få minutter, - hun hadde gjort sin hjemmelekse. Vannbransjens spesialinviterte nestorer ble oppsøkt og klemt både her og der. 

Ros og positive meldinger

Så oppfordret hun til raushet også i hverdagen i vannbransjen. Det er generelt for lite ros og positive tilbakemeldinger i arbeidslivet. Strekk armene i været og rop ut spørsmålet: Hvor glad er du i meg? Vi trenger positive energier, vi trenger hyggelige medarbeidere. Livet er ferskvare, og da må man sørge for et godt arbeidsmiljø og brennende engasjement på jobben, oppfordret hun.

VA-rulle

Deretter ble det en leksjon i ros, som endte med ordene «Herregud som jeg elsker deg». Det er sterke ord i bransjen, men Koht fikk 150 Hallingtreff-deltakere til å rope ut kjærlighetserklæringen før hun innførte en VA-rulle. En rørlegger, en rådgivende ingeniør og en plastprodusent ble forsøkskaniner i tidenes første VA-rulle. Et uttrykk for at man skal stå sammen i bransjen, og love å være gode med hverandre alle dager.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner